BESLENME DOSTU OKUL  ETKİNLİKLERİ

BESLENME DOSTU OKUL ETKİNLİKLERİ

14.03.2019 309

SEKA ÇOCUK DOSTLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ BESLENME DOSTU OKUL YILLIK ÇALIŞMA PLANI- (2018-2019)

AMAÇ:

Kocaeli ili Derince ilçesi Seka Çocuk Dostları MTAL Beslenme Dostu Okul Programı ile "Beslenme ve sağlığı destekleyici bir plan geliştirerek, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konusunda farkındalığı artırarak, yapılacak uygulamalarla öğrencilerin ve okul çalışanlarının bir yılsonunda sağlıklı beslenme vehareketli yaşam tarzına uygun davranışları kazanmalarını sağlayarak, destekleyici bir okul çevresi oluşturmayı amaçlıyoruz.

HEDEFLER:

1)Beslenme dostu okul politikasını oluşturup, tüm paydaşlar tarafından uygulanırkılmak.

2)   Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamıdesteklemek

3)   Beslenme dostu okul Politikasınıyaygınlaştırmak

4)   Diyabet ve obezite hakkında öğrencileri bilinçlendirmek, obez öğrenci sayısını azaltmak

5)   Okul personel ve öğrencilerine hijyen farkındalığıkazandırmak

6)   Okul kantinini sağlık bakanlığının belirlediği kriterlerde uygun halegetirmek.

7)   Öğrenci velilerinde sağlıklı beslenme ve güvenilir gıda gibi konularda farkındalığın artırılmasınısağlamak

8)   Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularındaki gün ve haftaları etkin bir şekildekutlamak

9)       Öğretmenler olarak Sağlıklı beslenme konusunda kazanılacak davranışlar konusunda örnekolmak

10)   Yaş cinsiyet ve fiziksel duruma uygun fiziksel aktivite eğitimivermek

11)   Öğrencilerin günlük yaşamlarında fiziksel aktiviteyiartırmak

12)   Pano afiş ve seminerlerle öğrencilerde farkındalıkyaratmak

Etkinlikler ve İzleme- Değerlendirme Formu İçin Tıklayınız.

14-03-201914-03-201914-03-2019